Inapoi la Word

Reguli legate de procesarea textului

Cand se foloseste tasta ENTER?

Se apasa tasta ENTER numai la inserarea unui nou paragraf si NU la inserarea unei linii noi.

9.1 Formatarea documentelor folosind stilurile

Pentru documente voluminoase utilizati stilurile in locul formatarii manuale. Exemplu: In loc sa va duceti sa formatati manual toate titlurile, mai bine aplicati un stil pentru titlu. Cand doriti sa modificati fontul sau culoarea pentru titlu, este suficient sa modificati atributele stilului.

9.1.1 Caracterul "Spatiu" nu se foloseste la alinierea textului.

Centrarea unui text sau alinierea sa fata de marginea din stanga NU se face prin introducerea de spatii goale inaintea textului. Se aplica functiile speciale pentru acest scop.
9.1.2 Verificari de format si setari inaintea tiparirii

Pentru a nu avea surprize, inainte de a efectua paginatia documentelor, asigurati-va ca formatul paginii pentru document corespunde cu formatul real al paginii pe care o sa imprimati si ca setarea imprimantei este corespunzatoare.
Cand editati un document pe un calculator si il copiati pe un alt calculator in vederea listarii, verificati setarile paginii. Al doilea calculator s-ar putea sa aiba un alt tip de imprimanta instalata si alte configurari. Acest lucru poate afecta paginatia.

9.1.3 Verificarea configuratiei pentru limba de editare

Asigurati-va ca in cadrul documentului aveti stabilita limba corespunzatoare. Daca din greseala pentru anumite pasaje a fost setata o alta limba, atunci cand schimbati fontul puteti avea surpriza sa vedeti caractere ciudate.

precedenta
Cursul ofera informatii despre utilizarea programului word.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te perfectiona in utilizarea programului word, fara taxa de participare.