Inapoi la Word

Reguli pentru conceperea unui document

8.1 Reguli pentru introducerea textului

8.1.1. Pozitia semnelor de punctuatie dupa un cuvant

Semnele de punctuatie se tasteaza intotdeauna imediat dupa un cuvant si abia apoi se introduce un singur spatiu (nu mai multe).

8.1.2 Pozitia parantezelor intre cuvinte

In general, parantezele nu au spatii inaintea primului si ultimului cuvant din fraza pe care o incadreaza.

8.1.3 Latimea marginii din partea stanga

Este recomandat ca marginea din partea stanga a documentelor sa fie mai lata decat cea din partea dreapta, in vederea unei eventuale indosarieri:
Marginea stanga > marginea dreapta

8.1.4 Alinierea textului dupa inserarea graficelor

La inserarea graficelor, alinierea textului se face astfel incat spatiile ramase libere sa nu fie deranjante si sa nu capteze privirea.

8.1.5 Autolimitarile la formatarea unui document

Desi Word permite foarte multe formatari, este bine ca numarul acestora sa fie limitat in cadrul aceluiasi document astfel incat dintr-o privire rapida sa se poata extrage informatiile de baza.
In cadrul unui document trebuie sa se utilizeze un font de baza pentru marea majoritate a textului. Pentru a evidentia anumite cuvinte, se recomanda utilizarea stilurilor: aldin, italic sau subliniat pentru fontul de baza.
In cadrul unui document nu ar trebui sa fie utilizate mai mult de 2 fonturi diferite, pentru a nu distrage atentia de la continut. De asemenea , nu se recomanda utilizarea a mai mult de 2 -3 culori sau efecte speciale diferite. In cazul in care documentul cuprinde mai multe fonturi, culori, stiluri si efecte, citirea sa devine obositoare si atentia nu mai poate fi concentrata asupra ideilor expuse. In mod normal, daca documentul este formatat corect, o privire rapida trebuie deja sa extraga informatiile de baza: ce trateaza documentul si cui se adreseaza.

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii despre utilizarea programului word.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te perfectiona in utilizarea programului word, fara taxa de participare.