Inapoi la Word

Impartirea documentului in sectiuni

Impartirea documentului in sectiuni este utila atunci cand se doreste aplicarea unor formate diferite de pagina pentru diverse portiuni ale documentului. In mod implicit, un document nou creat are o singura sectiune dupa cum putem observa si in bara de stare.
Vom insera un marcaj de salt la sectiune noua inaintea cap.2; plasam punctul de insertie la inceputul capitolului 2.
Inserare(INSERT) -> Intrerupere(BREAK) -> Pagina urmatoare(Next Page) din zona "Tipuri de sfarsit de sectiune"(Section break types). Va determina un salt la o noua pagina prin crearea unei noi sectiuni.
Optiunile "Pagina para"(even page) sau " Pagina impara"(odd page) vor determina crearea unei noi sectiuni doar la inceputul urmatoarei pagini pare, respectiv impare. Bifam optiunea "Continuu" care ne permite generarea unei noi sectiuni chiar in pagina curenta. Apasam OK si Word introduce un caracter special, costand din doua linii punctate cu rol de marcaj de sfarsit de sectiune.
Pentru a elimina o sectiune, selectam caracterul de marcaj care ii corespunde si apasam tasta "Delete".Acest caracter de marcaj il putem vizualiza doar in "Normal view"

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii despre utilizarea programului word.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te perfectiona in utilizarea programului word, fara taxa de participare.