Inapoi la Word

Generalitati

1.1 Notiuni generale despre editare in Word 2000

Prin editare se intelege totalitatea operatiilor prin care se introduc, se deplaseaza si se corecteaza informatiile intr-un document.
a). Elemente de baza ale Word 2000
Elementele de baza utilizate de Word 2000 in procesarea textului sunt:
caractere, marcaje, cuvant, paragraf, pagina, sectiune, obiect grafic.
b). Formatare
Notiunea de format inseamna totalitatea caracteristicilor care definesc modul in care informatia este vizibila pe ecran sau pe hartie.
Concret, formatarea se refera la: aspectul caracterelor(litere mari, mici, colorate), culoare fundal, alinierea textului, aspectul chenarelor, tipul tabelelor, etc
c). Limitari pentru Word 2000
In Word 2000 exista o serie de limitari, ca de exemplu: dimensiunea minima si maxima a unui caracter (caracter minim 1 pct., caracter maxim 1638 pct.).

1.2 Prezentarea interfetei aplicatiei word

1.2.1. Lansarea in executie a Word 2000

a). Lansarea in executie a aplicatiei Word 2000 din meniul START:

START -> PROGRAMS -> MICROSOFT WORD

b). Lansarea in executie utilizand un "shortcut".
Folosind tehnicile cunoscute din Windows, putem crea pictograme pentru Word, atat pe desktop, cat si in bara de butoane"Quick Launch".

1.2.2. Fereastra aplicatiei Word 2000

Fereastra de lucru a aplicatiei Word 2000 este constituita din elemente comune majoritatii aplicatiilor Windows, carora li se adauga o serie de componente specifice:
- Bara de titlu : contine numele aplicatiei si numele documentului curent;
- Bara de meniuri: contine principalele grupe de comenzi puse la dispozitie de Word ; in fiecare meniu exista comenzi din aceeasi categorie;
- Bara de instrumente: contine butoane care indeplinesc o functie sau un ansamblu de functii (exemplu: New, Save, Open, Print, Print Preview). Aceasta bara se poate personaliza in sensul adaugarii, functie de necesitate a unor butoane cu care se lucreaza des.
Calea : Tools -> Customize -> Commands. Din View -> Toolbars se pot afisa mai multe bare de instrumente.
- Rigla orizontala: marcatorii de pe rigla orizontala reprezinta setari pentru paragraful care contine punctul de inserare;
- Pagina de lucru: este suprafata in care veti introduce si modifica textul;
- Bara de defilare orizontala: se gliseaza caseta sau clic pe sagetile barei de defilare care sunt echivalentul tastelor sageata de pe tastatura.
- Bara de instrumente Formatare
Majoritatea comenzilor cuprinse in meniul "Format" utilizate pentru a formata caracterele, se regasesc ca butoane in bara de instrumente"Formatare".
a). Tip font - prin clic stanga pe sageata se afiseaza lista fonturilor disponibile si puteti selecta prin clic tipul de font dorit.
b). Dimensiunea fontului : faceti clic pe sageata pentru selectarea dimensiunilor de font dorite.
c). Format font:
- aldin (bold)
- cursiv (italic)
- subliniat (underline)
d). Evidentierea textului: clic pe sageata pentru a selecta culoarea dorita din lista. Ultima culoare utilizata ramane activa.
e). Culoare font - faceti clic pe sageata pentru a selecta culoarea dorita din lista, ultima culoare utilizata ramane activa.
f). Format exponent(CTRL+Shift+=)
g). Format indice(CTRL+=)
- Bara de defilare verticala: pentru a defila intr-o regiune a unui document, glisati caseta sau faceti clic pe sagetile barei de defilare care sunt echivalentul tastelor sageata de pe tastatura. Butonul "anteriorul" afiseaza elementul anterior celui care este selectat in mod curent in meniul "Selectare obiect pentru rasfoire". Butonul "urmatorul" afiseaza elementul urmator celui care este selectat in mod curent in meniul "Selectare obiect dupa care se face rasfoirea". Butonul "Selecteaza obiect dupa care se face rasfoirea" deschide meniul "Selectare obiect"
- Bara de stare: este bara de la baza ferestrei documentului care afiseaza o serie de informatii utile despre o comanda, buton, o operatie sau pozitia punctului de inserare.
- Rigla verticala: marcatorii de pe rigla verticala reprezinta setarile pentru marginile de sus si de jos ale paginii pentru inaltimea randurilor din tabele.
- Butonul " Vizualizare normala": Comuta in vizualizare normala, care este vizualizarea implicita a documentului pentru cele mai multe activitati de procesare text.
- Butonul "Aspect pagina WEB" comuta documentul activ in vizualizare cu aspect de pagina web, care este o vizualizare de editare ce afiseaza documentul asa cum ar aparea intr-un browser Web.

urmatoarea
Cursul ofera informatii despre utilizarea programului word.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te perfectiona in utilizarea programului word, fara taxa de participare.