Inapoi la Excel

7. Inserarea celulelor

7.1. Inserarea celulelor

Prin inserarea unor celule înteleg introducerea unor celule între alte doua celule. Celulele care se insereaza la un moment dat pot fi celule goale sau celule cu un anumit continut, copiate din alta parte.
Exemplu: Sa luam ca exemplu pentru acest capitol urmatorul tabel:
Dupa cum se observa, nu avem trecuta în tabel ziua de Joi; ziua de Marti si litera corespunzatoare sunt deplasate cu o celula spre stânga si lipseste cifra 2 corespunzatoare zilei de marti, iar litera d corespunzatoare zilei de joi este în celula D1.

Scopul nostru ar fi sa transformam tabelul dat astfel:
- Inserarea celulelor goale se face prin urmatoarea metoda:
1. Se selecteaza celula înaintea careia se face inserarea;
2. Se alege din meniul Insert comanda Cells… sau din meniul rapid (obtinut printr-un clic pe butonul drept al mouse-ului în interiorul selectiei) comanda Insert…;
3. Din fereastra care se deschide se alege metoda prin care se face inserarea celulei goale:
- Prin bifarea optiunii Shift cells right inserarea celulei se face prin deplasarea spre dreapta a celulelor de dupa celula selectata (inclusiv a acesteia).
Tema: Sa se insereze o celula goala înaintea celulei A2 (în care avem textul Marti) cu deplasarea celulelor spre dreapta si sa se completeze celula nou inserata cu cifra 2.
- Prin bifarea optiunii Shift cells down inserarea celulei se face prin deplasarea în jos a celulelor de sub celula selectata (inclusiv a acesteia).
Tema: Sa se insereze o celula goala înaintea celulei B4 (în care avem textul Vineri) cu deplasarea celulelor în jos si sa se completeze celula nou inserata cu textul Joi.
- Prin bifarea optiunii Entire row inserarea celulei se face prin inserarea unei linii înaintea liniei pe care se afla celula selectata.
- Prin bifarea optiunii Entire column inserarea celulei se face prin inserarea unei coloane în stânga coloanei pe care se afla celula selectata.
4. Se apasa apoi butonul OK..

- Inserarea celulelor copiate sau mutarea lor din alta parte se face astfel:
1. Se copiaza sau se aplica comanda Cut celulelor respective prin una din metodele deja cunoscute;
2. Se selecteaza celula înaintea careia se face inserarea;
3. Din meniul Insert se alege comanda Copied Cells… sau din meniul rapid se alege comanda Insert Copied Cells…;
4. Din fereastra care se deschide se alege metoda prin care se face inserarea:
- Prin bifarea optiunii Shift cells right inserarea celulelor se face prin deplasarea spre dreapta a celulelor de dupa celula selectata (inclusiv a acesteia).
- Prin bifarea optiunii Shift cells down inserarea celulelor se face prin deplasarea în jos a celulelor de sub celula selectata (inclusiv a acesteia).
5. Se apasa butonul OK.
Aceasta metoda este folosita atunci când se doreste copierea sau mutarea anumitor celule, într-un anumit loc, fara a pierde datele existente.
Tema: Sa se mute continutul celulei D1 (în care avem litera d) înaintea celulei C4 (în care avem litera e) cu deplasarea celulelor în jos.

7.2. Inserarea unei coloane

Pentru a insera o coloana fie se foloseste metoda de inserare a unei celule si din fereastra Insert Cells se alege optiunea de inserare a unei coloane, fie se foloseste urmatoarea metoda:
1. Se selecteaza coloana înaintea careia se face inserarea printr-un clic pe indicatorul de coloana;
2. Din meniul Insert se alege comanda Column sau se apasa butonul drept al mouse-ului pe selectie si din meniul rapid se alege comanda Insert.
Tema: Sa se insereze o coloana înaintea coloanei B (în care avem zilele saptamânii).

7.3. Inserarea unei linii

Pentru a insera o linie fie se foloseste metoda de inserare a unei celule si din fereastra Insert se alege optiunea de inserare a unei linii, fie se foloseste urmatoarea metoda:
1. Se selecteaza linia înaintea careia se face inserarea printr-un clic pe indicatorul de linie;
2. Din meniul Insert se alege comanda Rows sau se apasa butonul drept al mouse-ului pe selectie si din meniul rapid se alege comanda Insert.
Tema: Sa se insereze o linie înaintea liniei 1 (cea care contine ziua de Luni).

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii despre utilizarea programului excel.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te perfectiona in utilizarea programului excel, fara taxa de participare.