Inapoi la Pregatire acces la institutii Europene EPSO

Sansele de succes

Numarul total de cereri pe an este foarte mare - aceasta a ajuns la 45000 de 2012 la examenele de administrator generalist. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui sa nu descurajeze pe nimeni în perspectiva. Luati în considerare faptul ca aproximativ 10% a acestor solicitanti nu se prezinta de regula, pâna la centrul de testare (se razgândeasca, nu au luat foarte in serios sustinerea examenului, nu au ajuns din motive personale, etc) si, astfel, sansele sunt deja mai mari.
Mai mult, faza de pre-selectie este foarte dificila pentru cei care vad pentru prima data la centrul de examen întrebarile verbale, numerice si de rationament abstract. Cei care si-au facut "temele" si s-au pregatit bine sunt, prin urmare, imediat in avantaj. Aceasta este etapa în care cei mai multi vor abandona.
EPSO estimaza ca la etapa de examene de la Centru de evaluare sunt evaluati 1200 Administrators, 600 de lingvisti si 300 de specialisti si 900 de Asistenti, într-un an. (Cu toate ca aceste cifrele variaza ca urmare a schimbarilor in nevoile institutiilor UE si exista propuneri de reducere a personalului cu 5% în urmatorii ani, ele reprezinta un punct de referinta realista a nevoilor generale ale institutiilor.) Aceasta înseamna ca exista o concurenta intensa în faza de pre-selectie (variaza considerabil printre profilele, care sunt discutate în cele ce urmeaza). Aceasta înseamna, de asemenea, ca nu este suficient pentru a trece doar sa urmareasca cel mai mare scor posibil sa se situeze mai bine decât altii care ajung la nota de trecere. Acest lucru este în primul rând valabil pentru faza de pre-selectie ca acei candidati care câstiga la centrul de evaluare sunt masurate fata de competentele prestabilite si numai dupa aceea sunt evaluate fata de altii.

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii cu privire la modul de derulare al ocuparii posturilor din institutiile europene.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te pregatii in vederea accesului la posturile din institutiile europene, fara taxa de participare.