Inapoi la Pregatire acces la institutii Europene EPSO

Durata

Frustrare candidatilor din cauza procesului de selectie si recrutare extrem de lung în cadrul sistemului anterior (în cazul în care s-ar putea lua cu usurinta de doi ani sau mai mult de la anuntul de examen pâna recrutarea reala), EPSO a decis sa reduca radical ciclul de selectie de fluidizarea si profesionalizarea acestuia. Acest lucru, în practica, înseamna ca, în loc de concursuri ad-hoc, examenele sunt anuntate în fiecare an, în mod regulat, ciclic, completate de examene pentru specialisti, bazate pe nevoile de resurse. Ciclurile anuale începe cu anuntarea de examene de administrator în luna martie, urmata de publicarea de examene pentru lingvisti în luna iulie, si de închidere cu cererea de aplicare a asistentilor în noiembrie sau decembrie. Este totusi esential pentru a verifica site-ul EPSO pentru cele mai recente informatii cu privire la program, deoarece se pot întâmpla întotdeauna. schimbari în politici sau prioritati.
Durata fiecarui ciclu este planificat sa nu depaseasca 9 luni de la anunt pâna la publicarea listei de rezerva, ceea ce înseamna ca recrutarea efectiva poate dura un pic mai mult. În orice caz, este posibil sa-ti planifici pregatirea ta, deoarece este sa-ti fie clar tip concursul care va fi anuntat si când.
Este recomandabil sa-ti concentrezi eforturile pe pregatirea doar pentru viitoarea faza de examen (pre-selectie sau centru de evaluare) si nu întreaga procedura ca atare, de la bun început.

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii cu privire la modul de derulare al ocuparii posturilor din institutiile europene.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te pregatii in vederea accesului la posturile din institutiile europene, fara taxa de participare.