Inapoi la Pregatire acces la institutii Europene EPSO

Abilitati vs Cunostinte

Elementul cel mai important în sistemul de selectie este trecerea de la teste ale cunostintelor la testarea cu accent pe competente (ceea ce înseamna ca teste grila si eseuri s-au axat pe fapte de memorare, cum ar fi infamul "Câte femei Comisarii sunt acolo, în Comisia Barroso?" tipul de întrebare este complet un lucru de domeniul trecutului).
EPSO a creat, în schimb, un cadru de competente fata de care sunt evaluati de candidati. În acest fel cunostintele specifice UE sunt doar de importanta secundara si aceste aspecte sunt testate doar pentru a evalua compatibilitatea finala a unui candidat pentru un anumit loc de munca, cu conditia ca acesta sa dispuna de toate competentele necesare.
În timp ce acest lucru poate arata ca o abordare noua pentru recrutare, in fapt acesta a demonstrat prin numeroase studii care predictibilitatea performantei la locul de munca este cel mai bine asigurata de un amestec unic de aptitudini si de verificare a cunostintelor, denumit în general " test de competenta". În timp ce nu contrazice cele de mai sus, EPSO doreste, totusi, sa selecteze candidatii care sunt "operationali din prima zi", prin urmare, studiul de caz si prezentare orala (teste practice de lingvistica pentru lingvisti), care sunt elementele cele mai strâns legate de cunostintele specifice necesare pentru locuri de munca, va câstiga în importanta relativa a acestora, fiind principalele elemente de testarea compatibilitatii la locul de munca.

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii cu privire la modul de derulare al ocuparii posturilor din institutiile europene.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te pregatii in vederea accesului la posturile din institutiile europene, fara taxa de participare.