Inapoi la Pregatire acces la institutii Europene EPSO

Planificarea si transparenta

Consolidata continuu de catre Ombudsmanul European si analizele Curtii Europene de Conturi , în 2008 EPSO a adoptat un Program de Dezvoltare care a subliniat o serie de îmbunatatiri si modificari la procedura de selectie. Unul dintre elementele-cheie a fost de a face selectia si recrutarea cât mai transparent posibil, oferindu mai multe informatii candidatilor cu privire la etapele si metodologia sistemului, împreuna cu detalii si raspunsuri în timp util cu privire la rezultatele testarilor.
In acest cadru, planificarea strategica a resurselor umane a fost introdusa în toate institutiile, ceea ce înseamna ca fiecare directie generala sau unitate administrativa la nivel înalt trebuie sa notifice o previziune a nevoilor sale de personal pentru urmatorii trei ani. Acest lucru este de a ajuta EPSO sa-si planifice concursuri si ar trebui sa contribuie, de asemenea, la reducerea frustrarilor care apar atunci când un absolvent nu primeste nici o oferta de munca de luni sau chiar ani. Planificare care este sustinuta de analiza fluctuatiilor angajatilor, evolutiile politice (de exemplu, crearea recenta a Externa Serviciul european pentru actiune), sau alti factori care afecteaza veniturile si aspiratiile personalului.
Cresterea transparentei este un efort continuu, care include informatii detaliate despre sistemul de semnalare (vezi mai jos), dezvaluind numele membrilor comisiei de selectie, scopul de a comunica rezultatele testelor si Centrul de rapoarte de evaluare a candidatilor si ajuta candidatii sa-si planifice eforturile lor de pregatire prin cunoasterea unui orar de examene. Aceasta tendinta este cu siguranta foarte apreciat de catre toti solicitantii.

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii cu privire la modul de derulare al ocuparii posturilor din institutiile europene.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te pregatii in vederea accesului la posturile din institutiile europene, fara taxa de participare.