Inapoi la Pregatire acces la institutii Europene EPSO

Cote

Acesta este adesea întrebarea daca institutiile UE se aplica un sistem de cote de alocare de posturi la un anumit numar de functionari din fiecare stat membru. De fapt, Statutul functionarilor prevede ca functionarii trebuie sa fie "recrutati pe cea mai larga baza geografica dintre cetatenii statelor membre ale Uniunii ", ceea ce explica tratamentul special asa-numitul UE-10 si UE-2 candidati (statele membre ale UE care au aderat în 2004 si 2007, si anume tari din Europa Centrala si de Est, Malta si Cipru; mai târziu România si Bulgaria) si explica de ce unele concursuri de nisa care vizeaza un numar limitat de nationalitati (inclusiv a-fi statelor membre, cum ar fi Croatia sau examene destinate doar la candidati polonezi si cehi) sunt anuntate din timp în timp.
În afara de cele de mai sus, aceasta prevedere în practica înseamna un efort continuu de a mentine o alocare proportionala de posturi, care mai mult sau mai putin reflecta raportul al fiecarui stat membru
cu dintre populatie si marime în UE, atât pentru AST si AD, inclusiv cele pentru seniori management. Totusi, în ciuda principiului de mai sus, nu exista cote cu codificare impusa pentru irlandezi sau cetatenii ciprioti, având în vedere sistemul de concurs pe baza de merit. Dezechilibre naturale, prin urmare, exista întotdeauna si acestea ar putea fi contestate doar prin introducerea de alocari de personal specific, ceea ce ar fi atunci probabil încalcat principiul de non-discriminare bazat pe nationalitate. Acest lucru nu este cu siguranta o problema usor de manevrat politic, deoarece atinge însasi esenta principiilor directoare de integrare europeana.

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii cu privire la modul de derulare al ocuparii posturilor din institutiile europene.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te pregatii in vederea accesului la posturile din institutiile europene, fara taxa de participare.