Inapoi la Pregatire acces la institutii Europene EPSO

Candidatii

Este foarte greu, daca nu imposibil, sa se contureze un profil de candidat "tipic" datorita numarului mare si a diversitatii solicitantilor. Cu toate acestea, impresia este ca cei mai multi candidati au cinci lucruri în comun. Ei:
- Sunt interesati de afacerile europene, implicati in integrarea europeana si doresc sa lucreze pentru "cauza buna"
- Sa aiba o cunoastere solida a cel putin doua limbi straine
- Sunt flexibili si dispusi sa lucreze în strainatate într-un mediu multi-cultural
- Au motivatie puternica de a studia pentru examenele si a obtine în institutiile UE
- Inteleaga si sa accepte ca institutiile UE sunt diferite de sectorul privat, ca un amestec de corp diplomatic, o organizatie internationala si administratiei publica, care se bazeaza pe un model ierarhic.
Calitatile de mai sus vor fi, de asemenea, sunt luate in considerare de evaluatori numai la nivel indirect sau informal. În cazul în care simti ca oricare dintre caracteristicile de mai sus nu se refera la tine, s-ar putea sa doresti sa-ti reconsideri cererea sau iti distrage atentia de la alte tipuri de de locuri de munca legate de institutiile UE, descrise în capitolul precedent. În orice caz, institutiile UE fac fata unei mari varietati de probleme pe care le puteti gasi cu siguranta la locul de munca care vi se potriveste cel mai bine intereselor si personalitatii tale, daca motivatia ta are dreptate.

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii cu privire la modul de derulare al ocuparii posturilor din institutiile europene.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te pregatii in vederea accesului la posturile din institutiile europene, fara taxa de participare.