Inapoi la Pregatire acces la institutii Europene EPSO

Locul de Evaluare si cheltuielile

Examenele au loc de obicei la Bruxelles si Luxemburg sau, în cazul în care o competitie deschisa este legata de recenta extindere sau viitoare a UE sau când mai multi cetatenii ai unui stat membru sunt eligibili (de exemplu, în cazul unui concurs UE-10 sau - în curând - UE-28), capitala statului membru va devenii gazda unui centru de examen. Ca aproape toate examenele în cadrul sistemului de EPSO examene sunt administrate pe computere, în general, au avut loc într-o anumita perioada de timp la centrele desemnate.
Candidatii au obligatia de a alege si de a rezerva o data si loc de întâlnire online, care le convine cele mai multe în aceasta perioada, desi trebuie sa fii foarte atent în prima ta alegere, pentru ca revizuiri sau schimbari nu sunt niciodata permise dupa perioada de rezervare (foarte putine exceptii pot include aspecte cum ar fi nastere sau evenimente medicale).
Dupa ce a validat cererea dumneavoastra (de exemplu, oficial prezentata), rezervarea devine disponibila la scurt timp dupa aceea. În clipa în care rezervarea se deschide, asigurati-va ca va înscrieti cat mai curând posibil, având în vedere ca locurile au tendinta de a umple rapid si pentru a evita orice accident de black-out sau server pe internet de ultimul minut, care te poate împiedica de la asigurarea locul tau în timputil. Pe de alta parte, sa fiti constienti de faptul ca depunerea cererii dumneavoastra de examen mai devreme(si validaea ei) va pune la dispozitie un interval de timp pana la examen. Daca simti ca ai nevoie de mai mult timp pentru a pregati, valideaza aplicarea cererii dumneavoastra spre sfârsitul perioadei de aplicare (dar cu siguranta nu în ultima zi), astfel încât datele de examen poate fi spre sfârsitul perioadei de examene. Riscul în aceasta abordare este ca multi alti candidati cred ca la fel, iar la data preferinta de dumneavoastra locuri pot fi limitate.
Pentru faza de evaluare, vi se va da o anumita data limitata în avans cu sau fara o optiune pentru a modifica exceptia cazului în care evenimente neprevazute va împiedica sa participati si va poate justifica în mod corespunzator motivul.
Ca o regula, nici o rambursare nu se face fata de orice cheltuielile de deplasare sau de sedere asociate cu faza de pre-selectie a examenului. Deoarece aceste examene au loc în centre de examen situate în capitala fiecarui stat membru si în cazul tarilor mai mari, în alte orase mari, calatorind de la casa ta la aceste centre este întotdeauna pe cheltuiala bugetului propriu.
Centrele de evaluare sunt situate central la Bruxelles, desi în mod exceptional si numai pentru juristi-lingvisti, exista un centru de evaluare în Luxemburg. Candidatii care trebuie sa calatoreasca acolo le sunt rambursate cheltuielile de calatorie si, de asemenea, le este data o alocatie de subzistenta pentru hotel si mâncare. Normele specifice sunt întotdeauna comunicate în prealabil, fie cât mai devreme în anuntul de concurs sau mai târziu pentru cei care merg pâna la faza de evaluare. Principiul de baza este ca nimeni ar trebui sa fie dezavantajat în participarea la competitiile din cauza problemelor de finantare. Aceeasi regula de sanse egale se aplica si pentru cei care zboara sau calatoreste pentru un anumit interviu de locuri de munca, daca este o alternativa fezabila folosirea telefonului sau videoconferinta.

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii cu privire la modul de derulare al ocuparii posturilor din institutiile europene.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te pregatii in vederea accesului la posturile din institutiile europene, fara taxa de participare.