Inapoi la Pregatire acces la institutii Europene EPSO

Comisiile de selectie

Comisiilor de selectie au fost în mod traditional formate din functionari ai UE care luau parte la astfel de sarcini voluntar. Pregatirea, motivatia si interesele lor variau foarte mult, care asigurau un tratament obiectiv si echitabil bazat pe reguli stricte care ca fiecare dintre ele sa fie urmatee. Comisiile de selectie, inclusiv cele cu mai multi evaluatori, sunt înca alese dintre voluntari personal activ si chiar pensionari, cei cu expertiza, în special în dezvoltarea de teste grila si administrarea examenelor în diferite locatii din intreaga lume, este furnizat de catre contractori externi. EPSO a încercat de la profesionalizarea consiliilor de selectie prin extinderea domeniului de aplicare al contractarii membrilor lor pentru mai multe luni sau chiar ani, în loc de a le utiliza în mod ad-hoc, astfel asigurarea acumularea de mai multa întelegere si cunoastere din partea lor, si, de asemenea, prin instruirea adecvata înainte de începerea misiunii lor.
Membrii comisiilor de selectie efectueaza, în general, întreaga administratie a unui examen în numele a EPSO, desi munca lor este independenta de EPSO din punct de vedere legal, ei sunt cei care sunt singurii responsabili pentru administrarea unui concurs si nu EPSO. Fiecare concurs are propriul consiliu de selectie, care are ca activitati cum ar fi pregatirea testelor, admite candidati pe baza dosarelor sau notarea exercitiilor. Într-un caz adus în fata Curtii Europene de Justitie, un candidat
la examen 2010 Administrator, Dimitrios Pachtitis, a contestat capacitatea de selectie de Consiliul de a controla si supraveghea testele pe calculator create si conduse de o companie externa. El a obtinut câstig de cauza, care a necesitat o reluare a examenelor de administrator din 2010 în 2013 Acest caz demonstreaza importanta comisiei de selectie si datoria lor de a supraveghea toate elementele de concurs. Tu, desigur, nu vei putea sa te apropii de un membru al consiliului de selectie pentru orice informatii suplimentare, altele decât cele comunicate în mod oficial pentru tine, chiar daca numele membrilor consiliului de administratie sunt întotdeauna facute publice pe site-ul EPSO din motive de transparenta. Unii candidati cred ca o cautare on-line rapida pentru a gasi pregatirea profesionala a membrilor consiliului ar putea ajuta la identificarea subiectelor preferate (de exemplu, în cazul în care un membru lucreaza în DG Concurenta de nivel european comisia, aceasta poate avea incidenta asupra întrebarilor pe care le cer), desi acest lucru este rareori cazul mai ales ca la Centrele de evaluare au o abordare foarte diferita în testarea candidatilor.

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii cu privire la modul de derulare al ocuparii posturilor din institutiile europene.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te pregatii in vederea accesului la posturile din institutiile europene, fara taxa de participare.