Inapoi la Pregatire acces la institutii Europene EPSO

Feedback si reclamatii

Atunci când se discuta de feedback si reclamatii, trebuie sa se tina cont de faptul ca, având în vedere numarul de candidati semnificativi, ambele sunt manipulate într-un mod automat în primul rând pâna când este necesara interventia omului.
Feedback (pe rezultatele testelor) este dat numai într-un format automat pentru faza de preselectie în timp ce, pentru cei care dau examen la un centru de evaluare le va fi oferit un feedback mai cuprinzator sub forma unui raport scris. EPSO solicita, de asemenea, feedback-ul on-line periodic, astfel încât sa îsi îmbunatateasca procedurile.
Numai reclamatiile bine fondate si grave pot fi luate în considerare de catre Comisia de selectie, pentru motivele de mai sus. Acest lucru înseamna, de asemenea, ca anumite cazuri sunt examinate intotdeauna de catre comisia de evaluare si EPSO ca un corp. Mai mult decât atât, reclamatiile pentru lipsa de respect si preocupare pentru regulile de examen sau de alte proceduri administrative nu pot revizuii rezultatele examenului. Ca un exemplu, daca ai ratat tinta cu un punct, nu se poate argumenta în favoarea clementa sau flexibilitate daca nu a fost o eroare într-una din întrebarile de examen si trebuie sa afecteze toti candidatii Un alt scenariu, atunci când plângerea dumneavoastra poate fi fondata, este atunci când o regula examen nu a fost respectata, de exemplu, o diploma relevanta nu a fost acceptata de catre comisia de selectie, chiar daca universitatea emitenta este acreditata si recunoscut de catre statul membru care a emis-o.
Dupa cum am mentionat mai sus, în primul rând pentru a depune o plângere este Comisia de selectie,
dar atât la Ombudsman si Tribunalul Functiei Publice se poate depune o plângere. În timp ce la Ombudsman se poate depune o plângere numai cu "administrare defectuoasa" (acest termen se refera la o situatie atunci când o institutie sau organism al UE nu respecta regulile sau procedurile de examen - ca deosebiri intre rezultatele examenelor individuale sau evaluari ale comisiei de selectie), Tribunalul Functiei civile al UE nu examina cazuri individuale, în functie de meritele lor, ci actioneaza doar ca un al doilea nivelul de organism de evaluare judiciara, dupa ce Comisia de selectie a refuzat plângerea oficiala. Acesta trebuie totusi avut în vedere ca acestea sunt proceduri lungi si greoaie si ca nu merita efortul, daca sunteti cu adevarat si în mod rezonabil convins ca ati fost discriminat sau ca tratamentul cererii dumneavoastra poate fi atacat cu temeiuri legale.
Pe o nota pozitiva în ceea ce priveste feedback-ul care vi se ofera, cel mai bun lucru este ca deschide calea pentru identificarea zonelor în care ar putea fi necesar sa va îmbunatatiti cunostintele. In caz ca nu reusiti la examen, încercati sa analizati onest si sa lucrati cu privire la problemele pe care evaluatorii le-au subliniat ca puncte slabe. Acest lucru nu va ajuta doar într-o cerere ulterioara, dar, având în vedere natura unor astfel de rapoarte, va poate ajuta în propria dezvoltare personala, precum si, independent de competitiile europene.
Un alt aspect important este faptul ca, indiferent de orice, daca nu ati reusit in eforturile de a trece examenele, poti aplica pentru noi examene, fara nici o limitare. Daca nu treci un examen, EPSO nu retine scoruri sau sa pastreze un dosar privind rezultatele tale, de aceea puteti începe cu un trecut curat daca va decideti sa mergeti la alte examene.

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii cu privire la modul de derulare al ocuparii posturilor din institutiile europene.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te pregatii in vederea accesului la posturile din institutiile europene, fara taxa de participare.