%/>
Inapoi la CV Scrisoare de intentie

Interviul

Interviul se deruleaza nu neaparat la adresa viitorului loc de munca si este justificat de completarea si/ sau verificarea informatiilor mentionate în C.V.
Interviul este o sansa care se ofera atât angajatorului cât si solicitantului unui post de a se studia în mod reciproc dincolo de ceea ce doreste fiecare sa arate. Anticiparea comportamentului viitor al fiecaruia poate fi estimate cu usurinta daca interviul este derulat pe un spectru larg de probleme.
Pregatirea pentru interviu consta în:
- obtinerea de informatii referitoare la profilul companiei, cerintele postului;
- obtinerea de informatii referitoare la adresa companiei, numarul de telefon, compartimentul si persoana care trebuie contactata;
- pregatirea unei prezentari verbale concise: calificari, experienta de lucru, de ce este solicitat postul si de ce ar fi potrivit respectivul post, care sunt asteptarile;
- pregatirea pentru eventualele întrebari capcana. De exemplu: de ce se doreste parasirea postului current sau de ce persoana nu este deja angajata
Prezentarea la interviu
- prima impresie favorabila conteaza foarte mult. O tinuta sobra si eleganta într-o culoare neutra, este o tinuta potrivita în aceasta ocazie.
- Se intra având în mâna o mapa ce va contine CV-ul, scrisoarea de intentie si orice alt material care a fost solicitat.
- Interlocutorul trebuie privit în ochi si se va vorbi numai dupa ce a fost formulat raspunsul în minte, cântarindu-l bine.
- Se recomanda adoptarea unei atitudini degajate, naturale, clare si convingatoare.
- Sinceritatea, entuziasmul si un zâmbet sunt atuuri în plus.
- Nu este potrivit a se pune întrebari despre respectivul loc de munca, program, salariu si alte chestiuni ce ar putea interesa.
Orice nou angajat doreste:
- sa cunoasca repede si bine noul loc de munca
- sa primeasca informatii referitoare la munca sa si la colaborarea cu colegii
- sa creeze contacte si sa-si formeze relatii cu colegii, cu sefii, devenind astfel mai sigur pe el
- sa i se acorde recunoastere si sa fie util
- sa lucreze eficient si sa se integreze în colectiv

precedenta
Cursul ofera informatii cu privire la modul de derulare al cautarii unui loc de munca.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te pregatii in vederea cautarii unui loc de munca, fara taxa de participare.