Inapoi la CV Scrisoare de intentie

Cautarea unui loc de munca

Unde se cauta un loc de munca?
Optiuni:
- ziare
Când locul de munca este cautat prin intermediul anunturilor din ziare, este recomandat alegerea ziarelor cu acoperire zonala mare (nationale). Ele contin un spectru larg de oferte din care pot fi selectate posturile considerate apropiate de pregatiriea profesionala.
- revistele de specialitate
Daca detineti o calificare înalta si experienta si se doreste un loc de munca specializat, pe un post superior ierarhic, atunci trebuie vizate anunturile dintr-o revista de specialitate.
- prin cunostinte si prieteni
Avantajul ar fi ca se pot afla informatii precise, cum ar fi numele directorului de personal, cerintele exacte ale postului, conditiile de lucru.
- prin agentiile de specialitate
Agentii de plasare a personalului pun la dispozitia companiilor intresate baza de date cu CV-uri pe care o detin în vederea recrutarii de personal calificat. CV-urile cât mai complete se depun la aceste agentii de catre persoanele interesate, fara nici un fel de taxe. În principiu sunt acceptate CV-urile persoanelor care detin o calificare bine conturata pentru un domeniul bine definit si care au un minim de experienta. Companiile interesate pot solicita agentilor liste cu personalul calificat într-un anumit domeniu sau pentru ocuparea unui anumit post si acest serviciu este platit.
- prin internet
Serviciul WEB (World Wide Web, sau WWW) pune la dispozitia utilizatorului o diversitate de informatii din toate domeniile posibile, organizate sub forma de pagini Web. Exista site-uri Web specializate pentru recrutare de personal, care functioneaza ca o agentie. În general serviciile acestor site-uri Web sunt gratuite atât pentru cei caresi depun CV-ul, cât si pentru companiile interesate de recrutare. Pentru a depune CV-ul pe site-ul Web dorit, este necesar un calculator conectat la internet, un cont si o aplicatie pentru accesul la Web.
Exemple de site Web: www.ejobs.ro, www.bestjobs.ro.
Recomandari:
Sa se selecteze anunturile clare, concise, în care sunt specificate urmatoarele informatii:
- numele companiei
- cerintele postului
- conditiile de lucru
- numarul de telefon/fax sau adresa
Exemplu de anunt: Firma "CD SRL" angajeaza secretara, cunoscatoare limba elgleza, cunostinte PC (procesare text si calcul tabelar). Depuneti CV la adresa Sos. Panduri nr. 23, Telefon 123 45 67.
Exemplu de anunt ambiguu: Se angajeaza secretara, program prelungit. Tel. 123 45 67

urmatoarea
Cursul ofera informatii cu privire la modul de derulare al cautarii unui loc de munca.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te pregatii in vederea cautarii unui loc de munca, fara taxa de participare.