Inapoi la Secretariat Computerizat

Adresa Destinatarului Interioara

Adresa destinatarului se plaseaza în partea stânga a colii de hârtie, sub linia de referinta; scopul introducerii acestui element în scrisoare este identificarea corecta a scrisorii de catre serviciile postale, în special în cazul folosirii unui plic cu decupaj transparent.
Acesta cuprinde numele destinatarului, calitatea sa, sediul institutiei careia ne adresam, inclusiv tara de destinatie.
Modul în care ne adresam destinatarului difera în functie de scrisoare, care poate avea un caracter oficial, formal, social sau personal.
Vom prezenta în cele ce urmeaza diversele posibilitati de adresare care s-au generalizat în uzantele corespondentei.
1. Unei persoane fizice de la o anumita firma sau institutie (sau unei personae particulare) ne adresam cu numele sau complet, asa cum este folosit de catre aceasta fara nici o prescurtare.
Numele va fi însotit de formule de politete sau de functiile oficiale sau onorifice ale persoanei respective .
2. Unui functionar al carui nume nu-l cunoastem sau unui serviciu din cadrul unei institutii sau firme ne adresam denumind functia acestuia sau serviciul.
Dupa numele persoanei sau functionarului caruia i se adreseaza scrisoarea, se indica denumirea firmei, institutiei, bancii etc., mentionând forma de organizare a respectivei societati.

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii cu privire la modul de administrare al activitatii de sectretariat computerizat si comunicare.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te perfectiona in domeniul secretariatului si al comunicarii, fara taxa de participare.