Inapoi la Secretariat Computerizat

Fax-ul

O modalitate noua si rapida de corespondenta o reprezinta desigur FAX-ul. Un fax poate fi considerat orice text transmis prin binecunoscuta masina. Mai mult, o masina fax se poate cupla în configuratia unui system electronic de calcul si vom putea primi sau transmite fax-uri direct de la PC. Rigoarea necesara în afaceri si bineînteles în corespondenta, face necesara fixarea câtorva repere în redactarea unui fax. Aceste documente se vor arhiva, la ele se vor face trimiteri si referiri, vor capata o amploare din ce în ce mai mare în circulatia documentelor în lumea afacerilor. Vom analiza succint câteva aspecte legate de identificarea si autentificarea acestor documente.
ANTETUL
Pentru mai multa disciplina în utilizarea Fax-ului, în corespondenta oficiala a firmei este bine ca antetul fax-ului sa aiba o structura standard. Acest antet trebuie utilizat de tot personalul abilitat sa foloseasca fax-ul firmei.
Ori de câte ori dorim sa completam un fax vom apela documentul cadru (sablonul) performant pe ecran, în care doar vom insera informatiile noastre personale.
În antetul fax-ului includem:
- antetul firmei cu numele, adresa, numar de telefon, numar de fax;
- numele sefului de compartiment sau al persoanei abilitata sa primeasca official raspunsul prin fax, cu telefonul interior, si daca e cazul codul pentru posta electronica;
- denumirea formularului cu numar si data, numarul paginii si câte pagini sunt în total daca fax-ul are mai multe pagini. E foarte important sa precizam ca este pagina 1 din 5, pagina a 2-a din 5, pentru a avea control asupra transmisiei integrale a fax-ului;
- numarul de fax al destinatarului si numele sau;
- expeditorul, în cazul în care este alta persoana decât cea mentionata anterior.

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii cu privire la modul de administrare al activitatii de sectretariat computerizat si comunicare.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te perfectiona in domeniul secretariatului si al comunicarii, fara taxa de participare.