Inapoi la Paza si Stingerea Incendiilor

Avizarea documentatiilor privind prevenirea si stingerea incendiilor

1.Analizeaza continutul documentatiilor privind PSI
1.1. Analiza continutului documentatiilor se realizeaza prin compararea masurilor de PSI înscrise cu prevederile reglementarilor tehnice din domeniul PSI.
1.2. Continutul documentatiilor este analizat în corelatie cu destinatia materialului întocmit.
1.3. În cadrul analizei continutului documentatiilor se urmareste realizarea cerintelor fundamentale de protectie la foc.

2. Stabileste gradul de conformitate a prevederilor documentatiilor cu normele PSI
2.1. Gradul de conformitate este stabilit în stricta legatura cu prevederile reglementarilor din domeniul PSI.
2.2. Stabilirea gradului de conformitate vizeaza ansamblul componentelor documentatiei întocmite.
2.3. Propunerile privind completarea continutului documentatiei cu masuri de PSI se înscriu în documentele de notificare a conformitatii

Gama de variabile
Destinatii ale materialelor întocmite: documentatie de executie, planuri de interventie, scenarii de siguranta la foc, regulamente de fabricatie, etc.
Cerinte fundamentale de protectie la foc: protectia si evacuarea utilizatorilor, limitarea pierderilor de bunuri, preîntâmpinarea propagarii incendiilor, protectia fortelor specializate de interventie.
Documente de notificare a conformitatii: procese-verbale, referate de conformitate. Reglementari în domeniu: acte normative cu putere de lege, reglementari tehnice cu caracter republican, norme si dispozitii generale, norme specifice domeniului de activitate.

Ghid pentru evaluare
Cunostinte:
- cunostinte tehnice generale
- cunostinte specifice profilului de activitate
- reglementari tehnice în domeniul PSI
- norme specifice si de dotare
Evaluarea va urmarii:
- capacitatea de analiza a continutului documentatiilor privind PSI în corelatie cu destinatia materialului întocmit, urmarindu-se realizarea cerintelor fundamentale de protectie la foc;
- capacitatea de stabilire a gradului de conformitate a prevederilor documentatiilor cu normele PSI si de înscriere a propunerilor formulate în documentele de notificare a conformitatii.

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii cu privire la modul de administrare al activitatii de paza si protectie impotriva incendiilor intr-o unitate economica.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te perfectiona in domeniul pazei si protectiei impotriva incendiilor, fara taxa de participare.