Inapoi la Paza si Stingerea Incendiilor

Organizarea pregatirii în domeniul situatiilor de urgenta

Pregatirea in domeniul situatiilor de urgenta are ca scop cunoasterea si insusirea modului de actiune in vederea asigurarii protectiei populatiei, bunurilor materiale, a valorilor culturale si arhivistice, precum si a limitarii si inlaturarii urmarilor in cazul producerii unor situatii de urgenta.
Pregatirea in domeniul situatiilor de urgenta se va realiza pe niveluri de competenta, structuri functionale si categorii de personal, dupa cum urmeaza:
1. Pregatirea reprezentantilor institutiilor prefectului si a personalului cu functii de conducere din administratia publica locala.
2. Pregatirea membrilor comitetelor judetene si locale pentru situatii de urgenta, centrelor operative si celulelor de urgenta, a inspectorilor si personalului de specialitate cu atributii in domeniile apararii impotriva incendiilor si protectiei civile, precum si a personalului serviciilor publice voluntare si serviciile private pentru situatii de urgenta.
3. Pregatirea salariatilor.
4. Pregatirea in unitati si institutii de invatamant.
5. Pregatirea categoriilor de populatie neincadrata in munca. Planificarea, organizarea si evidenta activitatilor ce compun sistemul de pregatire in domeniul situatiilor de urgenta sunt prevazute in Planul anual de pregatire, care se avizeaza de inspectorul general si se aproba prin ordin al prefectului.

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii cu privire la modul de administrare al activitatii de paza si protectie impotriva incendiilor intr-o unitate economica.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te perfectiona in domeniul pazei si protectiei impotriva incendiilor, fara taxa de participare.