Inapoi la Paza si Stingerea Incendiilor

Monitorizarea activitatii de prevenire si stingere a incendiilor

1.Identifica nivelul de aplicare a masurilor de PSI
1.1. Identificarea nivelului de aplicare a masurilor de PSI se efectueaza în toate obiectivele cuprinse în limitele de proprietate ale unitatii.
1.2. Nivelul de aplicare a masurilor PSI este identificat prin comparare cu prevederile reglementarilor în vigoare si continutul planificarilor aprobate.
1.3. Nivelul de aplicare a masurilor PSI este identificat prin abordarea ansamblului problematicii activitatii de prevenire si stingere a incendiilor.

2.Evalueaza capacitatea de aparare împotriva incendiilor
2.1. Evaluarea capacitatii de aparare împotriva incendiilor se realizeaza prin compararea nivelului de protectie asigurat în unitate cu cerintele formulate în reglementarile din domeniul apararii împotriva incendiilor.
2.2. Capacitatea de aparare împotriva incendiilor este evaluata periodic sau ori de câte ori este nevoie, în contextul existentei unor indicii de crestere a starii de pericol.
2.3. Capacitatea de aparare împotriva incendiilor este evaluata

3.Înregistreaza datele obtinute în urma monitorizarii
3.1. Informatiile incluse în baza de date sunt conforme cu realitatea si relevante pentru activitatea PSI.
3.2 Înregistrarea/actualizarea datelor obtinute în urma monitorizarii activitatii se realizeaza permanent în scopul cunoasterii evolutiei situatiei operative din unitate.
3.3. Datele înregistrate sunt complete si vizeaza toate laturile activitatii de aparare împotriva incendiilor din unitate.

Gama de variabile
Cerinte formulate: nivelurile criteriilor de performanta privind siguranta la foc, timpii de siguranta la foc, timpii operativi de interventie, capacitatea de interventie a fortelor specializate în conditii de operativitate si eficienta.
Indicii de crestere a starii de pericol: schimbarea conditiilor care au stat la baza evaluarii anterioare, perioade caniculare cu temperaturi excesive, fluctuatia masiva a salariatilor, starea de îmbatrânire a echipamentelor/utilajelor, etc.
Date înregistrate: incendii produse, cauze si împrejurari favorizante, frecventa manifestarii cauzelor de incendiu, consecintele producerii incendiilor, deficiente constatate, evidenta mijloacelor tehnice de PSI, tematica

Ghid pentru evaluare
Cunostinte:
- cunostinte tehnice generale
- cunostinte specifice profilului de activitate
- metode de calcul al fortelor si mijloacelor de interventie
- prevederile actelor normative care reglementeaza activitatea de PSI
- tehnici de comunicare
- tehnici de înregistrare si prelucrare a datelor
Evaluarea va urmarii:
- capacitatea de identificare a nivelului de aplicare a masurilor PSI prin comparare cu prevederile reglementarilor în vigoare, în conformitate cu ordinea prioritatilor stabilite în planurile aprobate si prin abordarea ansamblului problematicii activitatii de PSI
- modul de evaluare a capacitatii de aparare împotriva incendiilor prin compararea nivelului de protectie asigurat în unitate cu cerintele formulate în reglementarile din domeniul PSI
- capacitatea de identificare a indicilor de crestere a starii de pericol si de evaluare a capacitatii de aparare împotriva incendiilor în scopul stabilirii masurilor de crestere a nivelului de protectie împotriva incendiilor
- capacitatea de înregistrare si actualizare a datelor obtinute în urma monitorizarii activitatii pentru cunoasterea evolutiei situatiei operative din unitate.

precedenta<............>urmatoarea
Cursul ofera informatii cu privire la modul de administrare al activitatii de paza si protectie impotriva incendiilor intr-o unitate economica.
Echipa Cursuri Gratis Online iti ofera posibilitatea de a te perfectiona in domeniul pazei si protectiei impotriva incendiilor, fara taxa de participare.